FAQ: veelgestelde vragenAlgemeen


Vraag: wat zijn engelen?

Engelen zijn liefdevolle en zuivere lichtwezens, een directe afsplitsing van De Bron of Goddelijke energie, die altijd aanwezig is. Engelen zijn onvoorwaardelijke liefde en helpen ons om het hoogste te bereiken op het gebied van gezondheid, geluk en het bewandelen van ons levenspad. Sommigen onder ons ervaren dat er engelen en lichtwezens bestaan en kunnen hierdoor gemakkelijker contact met ze maken. Je hoeft hiervoor niet een specifieke religie te hebben. In principe kan ieder deze eigenschap ontwikkelen en contact maken met de liefdevolle engelenenergie.


Vraag: hoe ziet een consult eruit?

Een sessie voor IET®, een healing of een reading wordt gegeven in de vorm van een consult. Dit consult duurt 60 minuten en bestaat uit een intakegesprek, behandeling en nagesprek. De helende effecten van een consult werken tussen de 24 uur en 10 dagen na het consult door. In principe kan iedereen een behandeling ondergaan. Ben je onder psychiatrische behandeling dan is een consult altijd in overleg.


Vraag: moet ik me voorbereiden op een consult?

Dat hoeft in principe niet. Het is voldoende dat je de behoefte hebt om iets waar je last van hebt te helen of de behoefte hebt om inzicht in een bepaalde situatie te krijgen. De engelen hebben het vermogen om ‘te weten’ waar jij behoefte aan hebt om de situatie die bij jou speelt of waar je last van hebt op te lossen.


Vraag: wat is een aura?

Een aura is een energieveld dat ons lichaam omgeeft. Het bestaat uit vier verschillende lagen waar emoties en pijn, ervaringen uit ons dagelijks leven en vorige levens in opgeslagen liggen.
De laag die het dichtst om ons lichaam zit noemen we de fysieke laag. In deze laag zijn de ervaringen van verwondingen, trauma’s en ziektes opgeslagen. De tweede laag is de emotionele laag. Zoals de naam al zegt zijn hier onze gevoelens en emoties opgeslagen. De derde laag die hier weer op aansluit is de mentale laag. Hier liggen onze gedachten, ideeën, overtuigingen en negatieve of beperkende gedachten opgeslagen. De afsluitende laag van onze aura is de spirituele laag. Hier vinden we onze karmische zielelessen en trauma’s uit vorige levens.


Vraag: wat is een chakra?

Een chakra is een energie centrum in je lichaam. Ons lichaam heeft zeven van deze grote centra en diverse kleine, verdeelt over ons lichaam. Deze energie centra zorgen ervoor dat onze energie in balans is en wij ons fit en gezond voelen. Zijn deze centra uit balans dan zijn we vermoeid of kunnen we zelfs ziek worden.


Vraag: wat is het voorhoofdchakra?

Het voorhoofdchakra is een andere naam voor derde oog. Dit chakra bevindt zich net iets boven, tussen je wenkbrauwen op je voorhoofd.


Vraag: wat is karma of een karma ervaring?

Karma is een ervaring die je gehad hebt in een vorig leven. Deze ervaring kan een belemmering voor je zijn om nu, in dit leven, voluit te leven en je gezond en gelukkig te voelen. Of je komt door een karma ervaring steeds weer in bepaalde situaties terecht (herhalende patronen) waar je niet gelukkig van wordt. Het bewust worden van je karma en dit (laten) helen is de karma ervaring ‘meesteren’ zodat de karma situatie opgeheven wordt en verdwijnt. Jij voelt je dan weer fit en gezond.


Vraag: wie is Doreen Virtue?

Doreen Virtue is een Amerikaanse en de ‘world-wide-leading-lady’ en autoriteit als het gaat om het werken met engelen. Doreen werkt zelf al meer dan 35 jaar met engelen en engelenenergie. Zij deelt deze ervaringen door het geven van cursussen, heeft diverse boeken geschreven en DVD’s en CD’s gemaakt. Ook heeft Doreen de prachtige engelen orakelkaarten ontworpen die Hennie gebruikt tijdens een kaart reading. Doreen is één van de autoriteiten die Hennie heeft opgeleid.

 Healing


Vraag: wat is een engelen healing?

Healing betekent in het Nederlands ‘genezing’ of ‘heel worden’. Tijdens een engelen healing worden er, in samenwerking met de engelen, fysieke, emotionele of energetische blokkades opgeheven. Negatieve energie wordt weggehaald en hiervoor in de plaats komt helende, liefdevolle engelenenergie.


Vraag: wat gebeurt er tijdens een healing?

Tijdens een healing worden er energieblokkades weggehaald en komt hier helende en liefdevolle energie voor in de plaats. Na een healing voel je je weer fit, gezond, gelukkig, blij en energiek.


Vraag: geeft een healing consult ook effecten na die tijd?

Na een healing consult/sessie werkt de liefdevolle, helende energie minstens 24 uur tot 10 dagen door. Je kunt je na de sessie direct heel opgeruimd en blij voelen. Ook kan het gebeuren dat je je vermoeid voelt, of ineens emotioneler dan anders. Je energiesysteem werkt dan aan het verwerken van wat je belemmerde en brengt je energie hierna weer ‘in de nieuwe, geheelde balans’ terug. Het resultaat is altijd een blij, opgeruimd en energiek gevoel.


Vraag: ik las ergens op je site dat jij op afstand kunt werken, hoe gaat dat dan?

Op afstand werken betekent dat jij Hennie toestemming geeft om een verbinding te maken met jouw energiesysteem en jouw engelen. Hiervoor heeft zij dan jouw foto en geboortedatum nodig of contact via de telefoon om ‘contact op afstand’ te maken. Omdat energie uit trilling bestaat kan deze ‘door de lucht gaan’. Zoals je ook met je afstandsbediening afstemt op een bepaalde zender op je TV. Op deze manier krijgt Hennie via de engelen door wat er bij jou aan de hand is en kunnen jouw engelen via haar als tolk ‘het werk doen’ om je te helen of, zoals bij een kaart reading, de antwoorden, het advies of het inzicht geven dat voor jou belangrijk is.Kaart reading


Vraag: wat is een kaart reading?

Een kaart reading is het antwoord, een inzicht of beide, op de vraag die jij stelt aan je engelen. De orakel kaarten die gebruikt worden tijdens een kaart reading zijn een visueel hulpmiddel om de gegeven antwoorden of het inzicht nog duidelijker te maken.


Vraag: en wat is dan een jaar reading?

Het principe is hetzelfde als bij een ‘gewone’ kaart reading. Alleen krijg je nu voor alle twaalf maanden van een jaar een toelichting op wat je kunt verwachten of onderwerpen die dan gaan spelen. Het is een ruggesteun voor wat gaat komen.


Vraag: kan ik een jaar reading alleen in december of januari vragen?

Nee, een jaar reading kan iedere maand van het jaar ingaan. Bijvoorbeeld in de maand dat je jarig bent. Je krijgt dan de inzichten tot je volgende verjaardag.Medium


Vraag: tijdens een medium reading ‘praat’ jij met overledenen, is dat niet raar?

Nee, dat is niet raar, ook al vinden sommigen het misschien een beetje vreemd dat dit kan. Ook tijdens een medium reading ontvangt Hennie via de engelen, liefdevolle berichten en antwoorden van de ziel van degene die overleden is. In deze situatie is zij ook weer de tolk tussen jou, de overledene die jij graag vragen wilt stellen en de engelenenergie die ervoor zorgt dat ‘dit gesprek’ mogelijk is.


Vraag: mijn opa is net overleden, kan ik nu al met hem ‘in gesprek’ komen?

Het duurt ongeveer zes weken nadat iemand is overleden, voordat we ‘in gesprek’ kunnen gaan met de ziel van de overledene. Deze zes weken heeft de ziel nodig ‘om tot rust te komen in de Hemelse Velden’ om zo de ervaringen van het leven dat net voorbij is te verwerken.


Vraag: kunnen er ook anderen, waar ik niet om gevraagd heb, dan overleden familieleden komen voor ‘een gesprek’?

Ja, dat is mogelijk. Soms komt er ‘iemand voor gesprek’ die heel graag een boodschap aan je door wil geven, of je bijvoorbeeld wil vertellen dat je wordt gesteund of dat er heel veel van je wordt gehouden. Jij en Hennie kunnen dan samen overleggen tijdens het medium gesprek of jij behoefte hebt om met de ziel van deze overledene ‘in gesprek’ te willen gaan en de boodschap te horen. Zo niet, dan vraagt Hennie als tolk aan de ziel om terug te gaan en wellicht op een later moment terug te komen, als jij wel behoefte hebt aan een gesprek met deze overledene.Dr. Bach


Vraag: jij werkt ook met Bach bloesems, wat zijn dat?

Bach bloesems zijn geconcentreerde extracten die gemaakt zijn van wilde bloemen en bloesems van bomen. Hiervoor heeft Dr. Bach 37 bloemen en bomen uitgezocht. De uitzondering is Rock Water, dit is geneeskrachtig water uit een natuurlijke bron in Engeland en is het 38-ste extract.


Vraag: kan ik ook alleen een Bach consult krijgen?

De Bach bloesems gebruikt Hennie in haar praktijk ter ondersteuning van de healing consulten. Ze geeft geen afzonderlijke Bach bloesemconsulten.


Vraag: groeien de planten die in de Bach bloesems zitten ook bij mij in de tuin?

Ja, sommige van de wilde bloemen- en bomenbloesems waar Bach bloesems van gemaakt worden, komen ook hier bij ons in de tuin voor. Echter, de bloemen en bomen die gebruikt worden voor de Bach bloesems groeien in een speciaal hiervoor gecreëerde bodemgesteldheid in de omgeving van Mount Vernon in Engeland. Dit heeft Dr. Bach zo bepaald om de geneeskrachtige werking van de bloemen- en bomenbloesems zo optimaal mogelijk tot hun recht te laten komen. Tot op vandaag de dag is dit het geval.


Vraag: vallen Bach bloesems onder de homeopathie?

Ja, de Bach bloesems vallen onder de homeopathie. Alleen het verschil tussen Bach bloesems en andere homeopathische producten is, dat de bloesems niet gemaakt zijn van giftige, verdunde plantenextracten en niet worden geschud, zoals bij de samenstelling van andere homeopathische producten wel het geval kan zijn.


Vraag: kan ik de Bach druppels ook door mijn eten doen om ze in te nemen?

Het is het beste om de druppels van de Bach bloesems op of onder de tong te druppelen. Zo komen de druppels direct op het mondslijmvlies terecht, zodat ze snel opgenomen worden en hun werk kunnen doen.