Engelen en witte veertjes

witte veertjes

In de Libelle van deze week lees ik een ingezonden brief van een mevrouw met als titel ‘Witte Veertjes’. Als Engelen Expert trekt deze titel vanzelfsprekend direct mijn aandacht omdat witte veertjes en engelen met elkaar verbonden zijn.
In de brief verteld mevrouw over de ziekte van haar man. Op het moment dat ze denkt dat haar man niet meer zal herstellen en hier met haar zoon over praat, dwarrelt er een ‘spierwit veertje’ door het raam naar binnen en valt voor haar voeten. Gelukkig hersteld de echtgenoot van zijn ziek-zijn. Sinds dit moment blijven veertjes een rol spelen in het leven van deze briefschrijfster.

Veertjes bleven sindsdien een rol in mijn leven spelen

Ze schrijft letterlijk: “Veertjes bleven sindsdien een rol in mijn leven spelen. Ik kwam ze op de gekste plaatsten en meest onverwachte momenten tegen”.

Witte veertjes

Na jaren is de echtgenoot van de briefschrijfster overleden. En dan, zoals ze het zelf in de brief verwoord: “Net ben ik naar de begraafplaats geweest. Er ligt een grote vogelveer op zijn grafsteen. Deze is te groot lieverd, deze veer telt niet mee, zei ik hardop. Ondertussen vulde ik de gieter vol water om de planten te besproeien. En wat zag ik toen ik terug kwam liggen naast de grote vogelveer? Een spierwit veertje!”

Ze doemen ineens op

Prachtig en ontroerend om te lezen dat de engelen haar op deze manier laten weten haar te steunen en signalen van haar echtgenoot geven. Zoals de briefschrijfster meldt, liggen deze veertjes op de meest onmogelijke plaatsten. Ze doemen ineens op. Op plaatsten waar het vaak totaal onmogelijk is om een veertje te vinden.
Ik heb dit zelf ook een aantal keren ervaren, zoals: een veertje dat ik op de stoel van mijn afgesloten auto zag liggen. Uit een vergadering komen en terwijl ik nadacht over een belangrijke beslissing een veertje voor mijn voeten vindt en een paar stappen verder weer en… een paar stappen verder opnieuw. De veertjes waren voor mij de bevestiging dat ik een goed besluit had genomen.

Zo ook ter voorbereiding van de planning van mijn workshopprogramma. Ik bladerde in mijn agenda en zag ineens een veertje liggen op de datum waarop ik de ‘kennismaking met engelenenergie’ in november heb gepland. En, zo kan ik nog diverse andere voorbeelden geven.

Symbolen

Een van de symbolen die engelen gebruiken zijn dus veertjes en soms witte veertjes. Het is hun manier om ons te laten weten dat ze ons steunen en naast ons staan in ons dagelijks leven. Als je je bewust bent van deze manifestaties ga je ineens heel anders kijken naar de veertjes die je op de meest “onlogische” plaatsen tegenkomt.

Ik wens je veel veertjes op je pad.

Hartegroet,
Hennie

Ontvang gratis het e-book met de best gelezen
Engelen Blogs