Engelen zijn zuivere lichtwezens

engelenEngelen zijn liefdevolle en zuivere lichtwezens, een directe afsplitsing van De Bron, Goddelijke energie of Spirit die altijd aanwezig zijn. Het zijn lichtwezens die onvoorwaardelijke liefde brengen en ons helpen om het hoogste te bereiken op het gebied van gezondheid, geluk en het bewandelen van ons levenspad, het invullen van ons zieledoel.

Het woord ‘engel’ is afgeleid van het Griekse woord ‘ángelos’, dat ‘boodschapper’ betekent. Door de eeuwen heen hebben ze een belangrijke rol gespeeld en ze komen in iedere religie op de één of andere wijze voor. Dit betekent niet dat je een religieuze achtergrond moet hebben om ze te kunnen ervaren of met engelenenergie te werken.
Engelen zijn in twee grote ‘groepen’ in te delen. Dit zijn ‘Aartsengelen’ en ‘Beschermengelen’. Hiernaast zijn er nog ontelbare engelengroepen die ons ondersteunen, zoals o.a. de cherubijnen.

Aartsengelen en Beschermengelen

Aartsengelen hebben allemaal een ‘specifieke’ taak om ons te ondersteunen. Zo staat bijvoorbeeld aartsengel Michaël voor bescherming, lost hij negatieve energieën voor je op, geeft moed en zelfvertrouwen. Is aartsengel Raphaël de genezer/healer onder de engelen. Hij begeleidt je bij gezondheidsaspecten en voeding. Aartsengel Ariël staat voor de natuur, dieren en is de engel die de techniek van de Integrated Energy Therapy heeft doorgegeven.
Alle mensen krijgen bij de geboorte één of twee beschermengelen mee. De ene beschermengel ondersteunt ons bij het invullen van ons levensdoel en zorgt ervoor dat we dingen doen die we moeten doen. De andere beschermengel steunt ons op emotioneel gebied.
De uitdrukking ‘een-engel-op-je-schouder-hebben’ bij bijvoorbeeld een bijna ongeluk, is dus geen fabel.
Mensen kunnen engelen op verschillende manieren ervaren: een warme zachte aanwezigheid die letterlijk naast of achter je staat, een gedaante zien met vleugels, een zacht briesje voelen, licht spikkeltjes zien of gewoon weten dat de engelen in je omgeving aanwezig zijn.

Specifieke begaafheid

Sommigen onder ons hebben het bewustzijn en ervaren dat er engelen (en andere lichtwezens zoals gidsen, opgestegen meesters, elfen, enz.) zijn en kunnen hierdoor gemakkelijkcontact met ze maken. We noemen dit vaak ‘intuïtie’.In principe kan ieder deze begaafdheid ontwikkelen. Je hoeft hiervoor niet ‘heldervoelend’, ‘helderziend’, ‘helderwetend’ of ‘helderhorend’ te zijn. Iedereen kan contact maken met de liefdevolle energie van engelen en andere lichtwezens.