Wat is hoog sensitief?

Wat is hoog sensitief?
5 (100%) 4 votes

Een uitspraak die ik als kind vaak te horen kreeg was: “Het wordt tijd dat je eelt op je ziel krijgt”. Ik was een gevoelig meisje, had snel last van wat er bij andere mensen aan de hand was. Wist wat iemand voelde of dacht, zonder dat dit uitgesproken werd. Lawaai, agressie en fel licht verdroeg ik niet. Als ik naar verjaardagen of feestjes van vriendinnetjes ging, was ik na een half uur al uitgeput door de drukte om me heen. Hierna had ik dagen nodig om me weer goed te voelen. Ook TV en films kijken slurpte me leeg. Melk drinken en vlees eten was een straf, het gevolg: dagen lang diarree.
Regelmatig had ik de behoefte om ‘op mezelf te zijn’. In gesprek te zijn met ‘mijn gevleugelde vrienden’, de engelen. Een boek te lezen of buiten in de natuur te zijn. Daar werd ik blij van, zo kon ik me opladen.

Hoog sensitief was onbekend

Ruim zestig jaar geleden was de term hoog sensitief nog niet bekend. Je moest je ‘niet zo aanstellen’. Al meer dan 40 jaar weet ik dat ik hoog sensitief ben. Ik heb geleerd hoe ik mij kan afschermen en goed in mijn eigen energie kan blijven staan. Naar verjaardagen en feestjes ga ik niet meer. Samen met vrienden lunchen is ervoor in de plaats gekomen. Eten en drinken check ik regelmatig met de engelen en laat me door hen leiden wat op dat moment passend is. Boodschappen halen doe ik op hele rustige tijden.

Interim Manager

De andere kant van mijn hoog sensitief zijn is dat het een eigenschap is die me heeft gebracht tot waar ik nu sta. In mijn vorige werk als Interim-Manager heb ik dankbaar gebruik gemaakt van het snel kunnen inschatten van wat er binnen een team speelde.
Ook in mijn huidige werk als Coach en Healer komen mijn eigenschappen goed van pas:

  • helder zien,
  • helder weten,
  • helder voelen en
  • helder horen.

Zo kan ik snel een diagnose stellen en gericht een healing geven. Zo nodig de ander advies geven over het omgaan met hoog sensitiviteit.

Gebruik deze instrumenten

Om jezelf goed te beschermen en in je kracht te blijven staan, hebben de engelen liefdevolle en heel eenvoudig toe te passen instrumenten die iedereen kan gebruiken. Ook al geloof je niet in engelen, iedereen kan/mag vragen en wordt geholpen.

Paarse schild voor bescherming

Vraag aartsengel Michael om een schild van paarse energie om de buitenwand van je aura te doen. Zo heb je geen last van de energie van anderen.

Belastende energiekoorden snijden

Vraag ook aan aartsengel Michael om de belastende energiekoorden te snijden als je je vermoeid begint te voelen. Of als je ervaart dat je energie weg loopt naar een ander. De aartsengel snijdt dan de belastende verbinding door en zet je in je eigen kracht.

Aarding herstellen

Het laatste instrument dat ik met je wil delen is aarding. Ook hiervoor vraag je aartsengel Michael. Ga op een stoel zitten, voeten stevig op de vloer en leg je handen kruislings op je knieën. Dan vraag je de aartsengel om je een stevige aarding te geven. Zo blijf je een paar minuten zitten.

Ervaringsdeskundige

Gelukkig komt er steeds meer informatie beschikbaar over hoog sensitieve mensen. Zo las ik onlangs nog een artikel waarin bekende Nederlanders zoals cabaretière Karin Bloemen, schrijver Arthur Japin en actrice Liesbeth Kamerling openlijk over hun hoog sensitiviteit spreken en wat dat met hun doet. En dat is mooi. Want ik voelde me vroeger vaak zo onbegrepen dat ik me in mijn eigen wereld terugtrok. Als er toen meer bekendheid en begrip was geweest had ik me als kind niet zo eenzaam en ‘anders’ gevoeld.
Gelukkig krijg ik steeds meer ouders in mijn praktijk die de hoog sensitive eigenschappen bij hun kinderen herkennen en ermee bij mij op consult komen. Als ervaringsdeskundige is het prachtig deze kinderen te vertellen wat er aan de hand is, ze te leren ermee om te gaan en ze het zelfvertrouwen te geven dat ik zelf zo gemist heb in mijn eigen jeugd.

Hartegroet van Hennie

Ontvang gratis het e-book met de best gelezen
Engelen Blogs