Engelen bestaan niet

Engelen bestaan niet
5 (100%) 4 votes

Tegenwoordig noemen we ouderen geen ‘bejaarden’ meer maar senioren. Inmiddels ben ik zelf ook al aardig op weg, maar dat even terzijde. Het verhaal wat ik met je wil delen gaat over Johannes, om privacy redeneren is dit niet zijn echte naam. Johannes is een echte senior die geniet van het ‘pensionado-zijn’ en nog volop in het leven staat. Ik weet nog goed dat hij voor het eerst met een familielid mee kwam. Hij had van andere familieleden verschillende verhalen over mij gehoord. Over heling, orakelkaarten, werken met energie en over engelen. En hij wilde die ‘mevrouw’ nu wel eens in het echt ontmoeten. Na de behandeling van het familielid dronken we nog een kopje thee om na te praten en toen stak Johannes van wal. “Dat met die engelen en zo, dat is toch “grote onzin”, begon hij zijn betoog. “Hoe kunnen die nu vleugels hebben en je helpen met je zorgen en twijfels” vervolgde hij.

Waarom hebben engelen vleugels?

engelen vleugelsNu krijg ik wel eens vaker deze opmerkingen en dat begrijp ik heel goed. Als mensen het totale plaatje niet zien gaan ze zelf interpreteren. En zo krijgen ze vaak medestanders die het ook niet zien waardoor ze alleen maar meer bevestigd worden in hun twijfels. Het volgende verhaal deel ik altijd als mensen me soortgelijke vragen stellen. “Kijk Johannes” begon ik mijn uitleg “in vroeger tijden kregen kunst- en portretschilders en ook beeldhouwers opdrachten. Meestal van religieuze instellingen, vorsten of welgestelde burgers religieuze kunst te maken. Dan werd er inspiratie opgedaan uit de geschriften. Zo probeerden de kunstenaars zich een beeld te vormen van de engelen die daarin voorkomen. Ze vroegen zich natuurlijk af hoe deze engelen eruitzagen.”

“En met het oproepen van de engelen kregen sommige kunstenaars ook daadwerkelijk een beeld. Het beeld dat ze dan kregen was van een menselijk vorm met aan de zijkanten een ‘uitstulping’. Deze hebben ze creatief omgezet in een vleugelvorm. En zo is door de eeuwen heen een beeld ontstaan van een menselijke vorm met vleugels die we engel noemen. Ook andere kunstenaars hebben dit beeld overgenomen.”

“In de loop van de eeuwen zijn er zo prachtige kunstwerken ontstaan, schilderijen, beelden, raamschilderingen en andere kunstuitingen. We weten nu dat de ‘uitstulping’ het energie lichaam was die inderdaad met wat verbeeldingskracht op een vleugelvorm lijkt. En zo hebben de afbeeldingen van de diverse engelen allemaal vleugels gekregen. We hebben ze ook allemaal namen gegeven die overeenkomen met de verschillende energieën die ze vertegenwoordigen.”

Je bent nooit te oud om te leren

Johannes keek me met grote ogen aan en was even sprakeloos na mijn uitleg. “Hennie” zei hij, “zo heb ik het nog nooit bekeken maar het is net of ik ineens al die verhalen van ‘engelen’ begrijp en met je uitleg ook kan accepteren. Ik dacht dat het allemaal fabeltjes waren, kinderverhalen voor het slapen gaan. Maar deze energetische wezens bestaan dus echt, we hebben er alleen een geromantiseerd beeld bij gemaakt”.

Het was bijzonder om te zien hoe iemand die al op leeftijd is en zijn hele leven lang de verhalen van engelen als sprookjes afgedaan heeft ineens geraakt werd met mijn uitleg. Zijn hele beeld was 160 graden gedraaid.
Johannes en zijn familielid zijn met een fijn gevoel naar huis gegaan. Ik was blij dat ik iemand na zoveel jaar een nieuw inzicht had mogen geven. Je bent nooit te oud om te leren.

Engelen zijn de verbinding

En, ook in deze tijd van het jaar is er weer veel te doen rond engelen. Alle prachtige kerstversieringen van engelen en donzige engelen vleugels voor in de kerstboom maken ons blij.
Of, zoals regelmatig voorkomt, als er ineens iemand op je pad komt die je steunt, een knuffel geeft. Een bemoedigend woord voor je heeft op het moment dat jij dat zo hard nodig hebt. Of op momenten dat je het gevoel hebt de kluts even kwijt te zijn. En je dan opeens een prachtige ingeving krijgt die je van tevoren nooit had kunnen bedenken. Ja, zo ervaren wij engelen op aarde, situaties die zich als vanzelfsprekend oplossen. We ontmoeten ‘toevallig’ mensen die we dan een ‘engel op aarde’ noemen. Dat is engelenwerk. De zachte en liefdevolle energie van engelen heeft namelijk het vermogen om ieder levend wezen te ondersteunen. Het is hun taak ons bij te staan, ongeacht religie of overtuiging. Zij vormen de verbinding tussen hemel en aarde.

Is Engelen contact mogelijk?

Contact met Engelen is altijd mogelijk vanuit elke invalshoek. Tijdens mijn werk bijvoorbeeld als coach en heler, is de energie van engelen altijd beschikbaar. Vanuit deze energetische invalshoek vervullen engelen met hun liefdevolle en zuivere energie ons om gezond en gelukkig te zijn, blij in het leven te staan en moeiteloos ons levensdoel te vervullen.
Sommigen onder ons kunnen de energie van engelen bewust waarnemen en zo contact maken. Je hoeft hiervoor geen speciale gave te hebben. In principe kan iedereen deze eigenschap ontwikkelen en bewust contact maken met de liefdevolle engelenenergie.

Hoe krijg ik van mijn engelen antwoord op mijn vraag?

Om antwoord te krijgen op je vraag doe je het volgende:

  • Zit even stil en adem rustig in en uit;
  • Vraag vervolgens of jouw engel, of de engel van je keuze, naar je toe wil komen;
  • Vraag dan of de engel een boodschap voor je heeft of
  • het antwoord wil geven op de vraag waar je al een tijdje mee rond loopt.

Je zult dan waarnemen dat je een warm gevoel krijgt rondom je hart. Je kunt een zacht, warm briesje langs je lichaam voelen gaan. Er kan voor je gevoel even een zachte aanraking langs je wang of een kriebel aan je oor of op je kruin voorbijkomen. Je kunt een liedje op de radio horen waarin je net die ene tekstregel opvalt die je het antwoord geeft op je vraag. Of, er ligt een wit, zacht donsveertje op een plaats waar het natuurlijker wijs niet terecht had kunnen komen. Dit zijn zo maar een paar uitingen van de engelen om jou te laten weten dat ze bij je zijn.
Geniet samen met je dierbaren van gezellige kerstdagen en voor 2018 wens ik je veel inspiratie, geluk en engelenliefde op je pad.

Hartegroet van Hennie

Ontvang gratis het e-book met de best gelezen
Engelen Blogs